• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya Merkez Bankası’ndan yeni faiz kararı

Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 20de sabit tuttu. Ekonomistler politika faizinin yüzde 20de sabit tutulmasını bekliyorlardı.
24 Şubatta Rusyanın Ukraynayı işgal etmesinin ardından batılı ülkelerin Rusyaya uyguladığı finansal yaptırımlarla birlikte Rus Rublesinin değer sert düşmüş, Rusya Merkez Bankası da bu gelişmenin karşısında özel önlemler almıştı.
ACİL ÖNLEMLER ALMIŞTI
Banka 28 Şubatta bir acil durum hamlesiyle politika faizini yüzde 9,5ten yüzde 20ye yükseltmişti. Rusya Merkez Bankası pandemi sürecinde politika faizini yüzde 4,25 seviyesine kadar düşürmüş, 2021in Mart ayından itibaren de faizleri kademeli bir şekilde artırarak yüzde 9,5 seviyesine çekmişti.
Ayrıca Rusya yaptırımlara ve Rubledeki düşüşe karşı yeni önlemler alarak sermaye kontrolleri getirmişti. Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarına dış ticaretteki döviz kazançlarının yüzde 80ini satma zorunluluğu getirdi.
Rusya Merkez Bankası ise çeşitli döviz transferlerine sınırlamalar getirmişti. Banka bugünkü açıklamasında, sermaye kontrollerinin finansal sistemin istikrarlı çalışmasına yardım ettiğini duyurdu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: