• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

İşgale karşı çıkan Rusya’nın eski başbakan yardımcısı istifa etti

Rusyanın eski Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç Rusyanın Ukraynadaki işgalini eleştirmesiyle ilgili tepkiler sonrasında başkanı olduğu teknoloji kurumundan istifa etti.
2012 ve 2018 yılları arasında başbakan yardımcılığı yapan Dvorkoviç, bu hafta ABDdeki medya organlarına konuşarak Ukrayna işgalini eleştirmiş ve Ukraynalı sivillerin yanında olduğunu açıklamıştı.
Dvorkoviçin bu açıklamasından sonra Rusyadaki iktidar partisinden üst düzey bir milletvekili, eski başbakan yardımcısını ülke içinde düşman adına yani casusluk faaliyetinde bulunmakla ve vatana ihanetle suçlayarak görevden azlini istemişti.
49 yaşındaki Dvorkoviç, 2018 yılından beri Rusyanın Silikon Vadisi olarak adlandırılan yenilik ve teknoloji merkezi Skolkovo Foundation kurumunun yönetim kurulu başkanlığını yapıyordu. Skolkovo Foundation bugün yaptığı açıklamada Dvorkovichin görevinden ayrıldığını duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarşamba günkü açıklamasında Rusyadaki vatan hainleri diye nitelendirdiği kişilere karşı sert uyarıda bulunmuştu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: