• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Dünya Putin’e ateş püskürüyor: Çocuk yazısına rağmen saldırmışlar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 22nci gününe girilirken uluslararası kamuoyu, Mariupolde sivillerin sığındığı tiyatro binasına saldırıya tepki gösteriyor
Bina içinde binlerce sivilin olduğu ve şu an saldırıda ölü ve yaralı sayısı ile ilgili net bir bilgi verilemediğini aktaran yetkililer, Bölgede saldırılar devam ettiği için şu an net bir sayı veremiyoruz açıklamasını yaptı.
Öte yandan Reuters haber ajansının paylaştığı uydu görüntülerinde Rusyanın vahşi saldırısı gözler önüne serildi. Saldırıdan 2 gün önce paylaşılan uydu görüntüsünde tiyatro binasının etrafındaki kaldırım ve park alanına Ukraynalı sivillerin dev puntolarla beyaz renkli boya ile ÇOCUK ifadesini yazdığı görülüyor.
Bölgedeki sivillerin hava saldırısını önlemek için bu yazıyı yazdığı tahmin edilirken, buna rağmen saldırılması uluslararası kamuoyunda tepki çekti.
DETAYLAR GELİYOR
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: