• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… ABD Başkanı Biden: Putin bir savaş suçlusudur

ABD’nin Ukrayna’ya yönelik yardımları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saraydan yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya 800 milyon dolar daha ek güvenlik yardımı yapacağını duyurdu. Biden, yardım paketiyle beraber ABDnin Ukraynanın savunmasına verdiği desteği sürdüreceğine dikkat çekerek, Bu fon, bu işgale karşı savaşan Ukraynalılara yardım etmek için Savunma Bakanlığımızdan Ukrayna ordusuna doğrudan transfer edilecek olan ekipmanları içeriyor. Kongreye bu fonları sağladığı için teşekkür ediyorum dedi.
Biden, Dünya, Ukraynaya verdiğimiz destekte ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine ağır bir bedel ödetme kararlılığında birleşti. ABD, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte bu çabaya öncülük ederek, muazzam düzeyde güvenlik ve insani yardım sağlamaya ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda daha fazlasını yapmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.
YARIM PAKETİNDE NELER BULUNUYOR?
Biden, 800 milyon dolarlık yardım paketinde, 800 adet uçaksavar sistemi, 9 bin anti-zırh sistemi, 7 bin adet küçük silah, 20 milyon mermi, insansız hava sistemleri ve farklı çeşitlerde savunma ekipmanının bulunduğunu belirtti.
Biden, Bu yeni paket tek başına Ukraynaya benzeri görülmemiş bir yardım sağlayacak. Paketin içinde Ukrayna ordusunun halkına saldıranları durdurmaya devam edebilmesini ve Ukrayna hava sahasını savunmasını sürdürmesini sağlayacak 800 adet uçaksavar sistemi bulunuyor dedi.
PUTİNİN AHLAKSIZ SALDIRISI KARŞISINDA DESTEĞİMİZDE KARARLIYIZ
ABDnin Ukraynaya yardımını sürdürme sözü verdiğini belirten Biden, savaşın uzun sürebileceğine yönelik uyarıda bulunarak, Bu uzun ve zorlu bir savaş olabilir. ABD halkı, Putinin sivil halka yönelik ahlaksız ve etik olmayan saldırıları karşısında Ukrayna halkına desteğinde kararlı olacaktır. Putinin ahlaksız saldırısına karşı öfkemizde birleştik ve buna devam edeceğiz” dedi.
Biden ayrıca, Ukraynaya savaşması ve önümüzdeki tüm zor günlerde kendilerini savunması için silah vereceğiz. Ukraynadaki insanları ve Ukraynadan kaçmak zorunda kalanları desteklemek için insani yardımları seferber etmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
RUSYAYA YAPTIRIMLAR DEVAM EDECEK
Biden, Rusyaya yönelik yaptırımların da sürdürüleceğini ifade ederek, Ukrayna ekonomisini doğrudan mali yardımla destekleyecek, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, Putinin çökmekte olan ekonomisindeki baskıyı sürdüreceğiz. Onu küresel sahneden izole edeceğiz. Hedefimiz bu. Putin’in bedel ödemesini ve pozisyonunu kaybetmesini istiyoruz. Ukraynalıların savaş alanında ve müzakere masasında elini güçlendireceğiz dedi.
Biden konuşmasının ardından Ukrayna’ya 800 milyon dolar ek güvenlik yardımı paketini dair kararnameyi imzaladı. Öte yandan Beyaz Saray, geçtiğimiz haftadan bu yana ABDnin Ukraynaya sağladığı güvenlik yardımının 1 milyar doları aştığını belirterek, toplam tutarın ise 2 milyar dolara ulaştığını aktardı.
BIDEN: PUTİN BİR SAVAŞ SUÇLUSU
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Sarayda yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini savaş suçlusu olarak nitelendirdi. Bidena bir gazeteci tarafından yöneltilen Gördüklerinizden sonra Putine savaş suçlusu demeye hazır mısınız? sorusuna Biden, Bence o bir savaş suçlusu şeklinde cevap verdi.
Daha sonra Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı bir açıklamada Biden için, Başkan Biden içtenlikle konuşuyor ve haberlerde gördüğümüz acımasız bir diktatörün bir ülkeyi işgal ederek yaptığı barbarca eylemlerden bahsediyordu dedi.
Biden bugün yaptığı bir konuşmada Rusyanın saldırılarının sivilleri hedef aldığını ve Ukraynadaki apartman binalarını, doğumhaneleri ve hastaneleri de hedef aldığını belirtmişti.
Biden, Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Putini savaş suçlusu olarak nitelendiren ilk devlet lideri oldu.
Daha önce Biden da dahil olmak üzere yetkililer, Ukraynada savaş suçlarının işlendiğini söylemekten kaçınmış ve bu terimin kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin soruşturmaların devam etmekte olduğunu söylemişti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: