• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Kadirov, Kiev’deyim demişti, Ukrayna televizyonu Rusya’da dedi: Çeçen liderden açıklama geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin en güvendiği isimlerden biri olan Çeçen lideri Ramazan Kadirov savaşın 22inci gününde açıklamalarda bulundu.
Kadirov, Çeçen savaşçıların da Rus işgaline katılmasıyla, Ukraynanın direnişinin uzun zamanı kalmadığını iddia etti.
Çeçen lider, Kievi savunanları da uyarırken, Ya öleceksiniz ya da avlanacaksınız. dedi.
Kadirov, pazar günü Ukraynanın başkentinin kuzeyindeki Hostomel havaalanına yakın olduğunu iddia ederek, sosyal medya hesabından, Geçen gün Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şimdi daha da yakınız. Çok zamanınız kalmadı. Teslim olup yanımızda dursanız daha iyi yoksa sonunuz yakın. yazdı.
UKRAYNA KANALI: KADİROV RUSYADA
Geçtiğimiz günlerde, Çeçen televizyon kanalı Grozny, Kadirov’un karanlık bir odada Çeçen askerleriyle, askeri operasyonun detaylarını konuştuğu görüntüleri paylaşmış, görüntülerin Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 7 kilometre uzağında çekildiği öne sürülmüştü. Ancak Ukraynalı bir gazete, Kadirovun aslında Rusyanın Grozni kentinde olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Kendisine Putinin piyadesi diyen 45 yaşındaki Çeçen liderin, üç oğlu da dahil olmak üzere 10 bin kişilik bir orduya liderlik ettiği söyleniyor.
Uzmanlar, Kadirovun ve Çeçen birliklerin savaşta ön plana çıkarılmasının, propaganda aracı olduğunu da öne sürüyor. Doğrulanmayan raporlar, Çeçen askerlerinin Kievin eteklerinde insanları öldürdüğünü ve onları evlerinden çıkmaya zorladığını da ileri sürdü.
Kadirov, Rusyanın yönettiği Çeçenistan Cumhuriyetinde de insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: