• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Hava durumu bir gecede değişecek: 5 günlük kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Son yılların en sert mart ayını yaşayan Türkiyeye bir soğuk hava dalgası daha giriş yapıyor. Tahminlere göre bugün iç ve yüksek kesimlerde kendini gösterecek olan kar yağışı yarından itibaren yurdu saracak. İstanbulda yarından pazara kadar kar yağışı bekleniyor.

KIŞ YENİDEN YURDU SARIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdenizin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolunun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmaranın batısı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolunun kuzey ve batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, bu gece saatlerinde Trabzonun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadoluda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: