• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ukraynalı mültecileri ziyaret etti

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, milyonlarca kişi Ukrayna’yı terk ederek farklı ülkelere sığındı.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Almanya’nın başkenti Berlin’deki ana tren istasyonunda Ukrayna’dan gelen mültecilerin karşılandığı çadırı ziyaret etti.
Almanya’ya gelen sığınmacılar, yardım çalışanları ve diğer görevlilerle görüşen Steinmeir, “Tüm gönüllülere ve aynı zamanda tam zamanlı yardımcılara bu zor işi üstlendikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Yüzlerce insan gönüllü olarak her gün buraya geliyor ve Ukraynadan gelen mültecilerin bakımına yardımcı oluyor dedi.
Görüşme sonrası yaptığı açıklamada ise Steinmeier, Ukrayna halkının özgürlük ve barışı aradığını ifade ederek, şiddetten kaçtığını belirtti. Birçok mültecinin Ukraynada geride bırakmak zorunda kaldıkları akrabaları için endişelendiğinin altını çizen Steinmeier, “Mültecilerle yaptığım görüşmeler sonucunda şu an için burada güvende olduklarını öğrendiğim için de rahatladım” dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: