• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

ABD Başkanı Biden’dan Putin’e: Haydut, katil diktatör…

ABD Başkanı Biden, ABD’nin başkenti Washington DC’deki Capitol Hillde St. Patrick Günü etkinliği kapsamında düzenlenen yıllık İrlanda Dostları Öğle Yemeğinde konuştu.
Biden konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “katil bir diktatör ve haydut olarak nitelendirerek, “Artık İrlanda ve Büyük Britanya var. Ukrayna halkına karşı ahlaksız bir savaş yürüten kanlı bir diktatöre, saf bir hayduta karşı birlikte duruyorlar. İrlanda ve ABD birlikte çalışıyor. Şimdi ilk kez güvenlik konseyindeler. İrlanda artık (Birleşmiş Milletler) güvenlik konseyinin bir parçası” dedi.
Yarın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı görüşmeye değinen Biden, Xinin söylediği her şeyi hatırladığını belirterek, Şaka bir yana 21. yüzyılda demokrasinin sürdürülebileceğine inanmıyor” dedi.
Öte yandan Biden dün bir gazeteci tarafından yöneltilen Gördüklerinizden sonra Putine savaş suçlusu demeye hazır mısınız? sorusuna, Bence o bir savaş suçlusu şeklinde cevap vermişti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: