• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Zelenskiy, ABD Kongresi’ne seslendi: Ayakta alkışlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Kongresinde konuştu Sözlerine ABDde yaşanan Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak başlayan Zelenskiy, Ukraynada uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.
İnsan hakları aktivisti Martin Luther King Jrın, Bir hayalim var sözüne gönderme yaptı. Martin Luther King Jr., 1963 yılında yaptığı konuşmada sistematik ırkçılığa karşı bu sözleri söyleyerek Washington DCde açıklamalarda bulunmuştu. Zelenskiy konuşmasında daha sonra bir ihtiyacı olduğunu da söyledi ve ABDli siyasetçilerden yardım istedi.
Zelenskiy, Bir hayalim var. Bu sözler size tanıdık gelebilir. Bugün, ben de bir ihtiyacım olduğunu söyleyebilirim diye sözlerine devam etti.

Ukrayna Devlet Başkanı, Eğer uçuşa yasak bölge istemek çok fazlaysa, Ukraynanın uçak ve hava savunma sistemine ihtiyacı var. Bir ihtiyacım var, gökyüzünü korumak. Ukraynaya saldırıya destek veren bütün Rus siyasetçilere daha fazla yaptırım uygulanmalı dedi.
Zelenskiy, Rusyadaki ABD şirketlerine de seslendi. Zelenskiy, Bütün ABDli şirketler Rusyadan çıkmalı ifadesini kullandı.
Zelenskiy, Rusya, Ukraynanın gökyüzünü binlerce insan için ölüm kaynağına çevirdi ifadesini kullanarak, Ben neredeyse 45 yaşındayım fakat eğer ölümü durduramıyorsak yaşamanın ne anlamı var yorumunu yaptı.
Konuşmasında Zelenskiy İngilizce olarak, Ulusunuz lideri olarak size sesleniyorum Başkan Biden, çünkü siz ulusunuzun liderisiniz. Sizin Dünyanın lideri olmanızı istiyorum. Dünyanın lideri olmak derken, barışın lideri olmanızı istiyorum. Teşekkürler ifadesini kullandı. Zelenskiy sözlerini Ukraynaca olarak, Ukrayna çok yaşa diyerek bitirdi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: