• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna’da ilginç olay: Putin’in ve Kim Jong-Un’un benzeri, Zelenskiy’in benzerinin ülkeden kaçmasına yardım etti

Rusyanın Ukraynayı işgali devam ederken, Ukraynadan kaçan mültecilerin sayısı 3 milyonu aştı. Birçok kişi zor şartlar altında evlerini hatta ailelerini geride bırakmak zorunda kalırken, bu yürek burkan gelişmelerin ortasında ise ilginç bir olay yaşandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiye birebir benzeyen Özbekistanlı Umid Isabaevin ülkeden kaçışı gündem oldu. Polonyanın Wroclaw kentinde yaşayan ve Rusya Devlet Başkanı Putine benzeyen 53 yaşındaki Slawek Sobola, Zelenskiye benzeyen Isabaevin ülkeden çıkarılması için harekete geçti.

Rusyanın Ukraynayı işgali öncesi ülkede çalışan ve yaşayan Isabaev, savaşla birlikte hayatından endişe ettiğini açıklamıştı.
ZELENSKİYE BENZERLİĞİ SAYESİNDE PARA KAZANIYORDU
Bunun üzerine, Sobala, Umid Isabaevi Kievden Polonyaya götürmek için Kuzey Kore lideri Kim Jong-Una benzeyen Howard Xin yardımına başvurdu
Özbekistanlı Umid, 2019 yılında Rusyada metrodayken birinin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşması sonucu kendi işinin yanı sıra Zelenskiye benzerliği sayesinde de para kazanıyordu.
Kim Jong-unu taklit eden Howard X, Umidin Kievde kapana kısıldığını bildiği için Putine benzeyen Sobalaya ulaştı.

POLONYAYA KAÇTI
Sobala, temaslarını kullanarak Isabaev için bir ülkeden çıkarma ekibi kurdu. 12 Mart Cuma günü, yani savaş başladıktan iki hafta sonra, ikili, Isabaevin güvenli bir bölgeye geçmesini sağladı. Zelenskiye benzerliği ile tanınan Isabaev, Polonyaya geçti.
Kim Jong-unu taklit eden Howard X İngiliz Daily Star gazetesine yaptığı açıklamada, Savaş başladığında Umidi düşündüm çünkü onun Ukraynada yaşadığını biliyorum. Onunla temasa geçtim ve ona buradan gitmen gerek dedim çünkü Rusyanın bir Zelenskiy dublörünü ele geçirmesi halinde ne olacağını kim bilebilir dedi.
Isabaevin sınıra gelirken ilk başta gözaltına alındığını daha sonra geçişine izin verildiğini söyleyen Howard X, Sınır görevlileri onun Zelenskiyye ne kadar benzediğini anlayınca güldüler. diye konuştu.
ZELENSKİY İLE DE BİR ARAYA GELMİŞ
2019 yılından beri Ukraynada yaşayan Isabaevin eski bir aktör olan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile daha önce birkaç kez bir araya geldiği açıklandı.
İsabaev, Dailly Stara yaptığı açıklamada. Kiev güneşsizdi, kar yağıyordu. Ve her 510 dakikada bir bomba sesi duyuluyordu, çok gürültülüydü. dedi.
Kim Jong-Una benzeyen Howard X, insanların başlangıçta [Umid]e yardım etmekte isteksiz olduklarını söyledi. Howard X, sınırdakilerin Önce Özbekistanlı bir göçmeni değil, kadınları ve çocukları ülke dışına çıkarmak istediler” dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: