• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Çernobil uyarısı: Soğutulması gerekiyor yoksa sızıntı olur

Rusyanın 24 Şubatta Ukraynaya saldırmasından sonra sadece Ukrayna-Rusya için değil bütün bölge için tehdit oluşturabilecek Çernobil ile ilgili endişe verici bir açıklama geldi.
Açıklamayı Çernobil yakınındaki Slavutych Belediye BaşkanI Yuri Fomichevden geldi Fomichev, 100 çalışanın Rus askerleri tarafından rehine olarak tutulduğunu söylerken Çernobilde yıllar önce yaşanan bir felaketin benzerinin yaşanabileceğini dile getirdi.
Çernobilde görevlilerin yaşadığı Slavutychin belediye başkanı Fomichev, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu. Fomichev, Bölgede gıda ve akaryakıt krizi yaşanıyor. Bununla birlikte acil durum jeneratörleri de duracak ve Çernobilin güvenlik sistemleri de durabilir dedi. 3 haftadır bölgenin bu şekilde olduğunu söyleyen Fomichev, zorla tutulan santral çalışanlarının akıl sağlıklarının bozulduğunu söyledi.
Yeni bir çevre krizi yaşanabileceği belirtilirken, Nükleer santralden çıkan nükleer atıklar düzenli olarak soğutulmalıdır yoksa radyasyon sızıntısı meydana gelir dedi. Fomichev, Eğer bizi destekleyen bütün sistemler durursa, eğer soğutma sistemi durursa, kısa bir süreliğine de olsa yeni bir Fukuşima yaşanır dedi. Fomichev, 2011de Japonyadaki tsunami sonrasında meydana gelen nükleer sızıntıdan bahsetti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: