• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi bitti: Savaş bitmeli mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskovada Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi.
Çavuşoğlu, Ukrayna krizinin başından bu yana net bir tutum takındık; tansiyonun düşürülmesi, diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık. Ukraynada 24 Şubattan bu yana yıkım ve insani dram devam ediyor, 3 milyonu aşkın insan ülkeyi terk etti, bu gidişata son verilmesi ve akan kanın durması lazım. Ukrayna krizinde görüşlerimizi açık ortaya koyuyoruz, zira biz komşuyuz ve dostuz dedi.
Çavuşoğlu sözlerine, Ukraynadaki ve bölgedeki şartların zorluğuna rağmen diplomasiye inancımızı sürdürüyoruz; Belarustaki görüşmelerin olumlu sonuç getirmesini temenni ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de Erdoğanın Putin ile telefonda görüşmesi mümkün. Şu anda önceliğimiz Mariupoldan vatandaşlarımızın çıkarılmasıdır diye devam etti.
Çavuşoğlu, bölgedeki insanların çıkarılması için insani ateşkese ihtiyaç olduğunu söylerken, Önce insani, sonra kalıcı ateşkesin sağlanması için düşüncemizi samimi olarak iki tarafla da paylaşıyoruz. Diplomasiyi önceleyen çabalarımıza devam edeceğiz dedi.
Erdoğanın Putin ve Zelenskyi bir araya getirmek için çabası var, buna bir adım daha yaklaşıldı mı sorusu üzerine ise, Görüşmelerin olumlu seyretmesine bağlı ama yakınlaşmaların olduğunu biliyoruz. Liderler düzeyinde verilmesi gereken kararlar da var, bu noktaya gelindiğinde böyle bir toplantıya memnuniyetle ev sahipliği yaparız. Zor şartlarda 15.000den fazla vatandaşımızı Türkiyeye getirdik ama Mariupolde sıkıntı var, çatışmalar devam ettiğinden riskli bir durum. Lavrov ile görüşmede ikili ilişkileri, Suriyedeki süreci de ele aldık dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: