• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Japonya’dan Rusya’ya bir yaptırım daha

Ukraynaya yönelik saldırıları nedeniyle uluslararası kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan Rusyaya uygulanan yaptırımlarla Japonyadan yeni bir yaptırım daha eklendi. Japonya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Rusyanın Ukraynayı işgaline yönelik ek yaptırımların bir parçası olarak, Rusyanın ayrıcalıklı ulus ticaret statüsünün iptal edeceği ifade edildi.
Japonya basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, Japonya Başbakanı Fumio Kishidanın kararı en kısa sürede kamuoyuna açıklayacağı belirtilirken, söz konusu tedbirin ardından Rusyanın daha yüksek ithalat vergilerine tabi olacağı kaydedildi.
JAPONYA YAPTIRIMLARI SERTLEŞİYOR
Rusyanın, Ukrayna işgalinin ardından Moskovaya dünya ülkelerinden birçok ticari yaptırım uygulanmış, Japonya da yarı iletkenlere ve diğer yüksek teknoloji ürünlerine yönelik Rusyaya ihracat kısıtlaması uygulamıştı.
ABDDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ
ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Cuma günü Rusyanın ticari ilişkilerdeki ayrıcalıklı ulus statüsünü sona erdirmek adına ABD dahil batının harekete geçeceğini duyurarak, Ülkelerimizin her biri, Rusyanın en çok kayrılan, ayrıcalıklı ulus statüsünü reddetmek için adımlar atacak ifadelerini kullanmıştı. (İHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: