• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

CHP’li yönetici ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti

CHP Diyarbakır il başkan yardımcısı Mahmut Aziz Usal, 2018 yılında Instagram hesabından yapmış olduğu karikatür paylaşımından dolayı hakkında yapılan bir şikayet sonrasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Usal, o  davadan beraat etti.
KARİKATÜR  PAYLAŞIMI SUÇ SAYILMIŞTI
CHP Diyarbakır il başkan yardımcısı Usal, 2018 yılında sosyal medya hesabında “Tarihe geçmiş dünyaca en güçlü üç bıyıklı, milyonları güldürdü, milyonları öldürdü, milyonları götürdü” paylaşımı yapmıştı.
BU TÜR DAVALAR ÜLKE GÜNDEMİNDE OLMAMALI
Beraat kararı sonrasında SÖZCÜye konuşan CHPli Usal, buruk bir sevinç yaşadığını kaydederek, şunları söyledi;
Daha binlerce insan bu tür davalardan yargılanıyor ve ceza alıyor. Bu tür davaların ülke gündeminde olmaması ve yargılaması devam eden binlerce insanın beraat etmesini, düşünce suçlularının serbest kalmasını ve ifade özgürlüğü önündeki bütün engellerin kaldırılmasını istiyorum. Karar hepimize umut verdi. İnsanların ifade özgürlüğü kapsamında yargılanmadığı özgür ve demokratik yarınlar için alınmış emsal ve güzel bir karar. Desteği için herkese sonsuz teşekkürler.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: