• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Biden aday göstermişti: Tartışmalı isimden flaş karar

ABD Başkanı Joe Bidenın Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi için aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, cumhuriyetçilerin desteğini alamaması sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Raskinin Beyaz Saraya adaylıktan çekilmesiyle alakalı bir mektup gönderdiği belirtildi.
ABD Başkanı Biden sene başında Lisa Cook ve Philip Jefferson’ı Fed Yönetim Kurulu üyeliğine, Sarah Bloom Raskin’i ise Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına aday göstermişti.
Raskin, daha önce Fed ve Hazinedeki üst düzey roller için senatodan iki partinin de onayını almıştı ancak iklim değişikliği konusundaki tutumu nedeniyle cumhuriyetçilerin yanı sıra bazı Demokrat milletvekillerinin muhalefetiyle karşı karşıya kaldı.
BOYKOT ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU
Ayrıca Raskinin geçmişte bir finansal teknoloji şirketinin yönetim kurulundaki rolüyle ilgili soru işaretleri nedeniyle bazı cumhuriyetçiler oylamayı boykot çağrısında bulunmuştu. The New Yorker tarafından yayınlanan mektupta Raskin, cumhuriyetçilerin boykotunu geri çekilme kararında ana faktör olarak gösterdi.
Fedin önünde zor ve acil işler olduğunu belirten Raskin, Bu onay sürecinden uzaklaşırsam, anayasanın tavsiye ve rıza sürecinin boykot edilmesi ve Senatonun buna bağlı olarak gerçek ekonomik ihtiyaçları karşılamayı reddetmesi için hiçbir mazeret kalmayacak. Bu nedenle adaylığımı geri çekiyorum diye yazdı.
SÜREÇ NASIL YÜRÜYOR?
Biden, yedi kişilik Fed yönetim kurulundaki açık pozisyonları doldurmak için ocak ayında Raskinin yanında için Lisa Cook ve Philip Jeffersonı aday göstermişti. Senato Bankacılık Komitesi de şu sıralarda Bidenın ikinci dönem merkez bankası başkanlığına aday gösterdiği Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer adayları değerlendiriyordu.
Powell bir cumhuriyetçi, Brainard ve Raskin ise birer demokrat. Biden öncesinde merkez bankasındaki çeşitliliği artırma sözü vermişti. Eğer seçilirlerse Cook, Fed yönetim kurulundaki ilk siyah kadın olacak.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: