• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna’nın Türk SİHA’larına karşı Rusya, Çin’den drone istemiş

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 20nci gününde peş peşe açıklamalar geliyor Dün gece ABD ile Çin 7 saatlik bir görüşme gerçekleştirirken, önceki gün ortaya atılan, Rusyanın silahları bitiyor, Moskova Çinden askeri destek istiyor iddiaları ile ilgili de dikkat çekici bir açıklama geldi.
ABDnin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberge konuşan ABDli kaynaklar, Rusyanın Çinden silahlı insansız hava aracı (SİHA) istediğini duyurdu. ABDnin bu açıklamayı Avrupalı müttefiklerine Şubat ayının sonunda yaptığını aktaran yetkili, bu dönemlerde Rusyanın Ukraynayı işgale başladığını da hatırlattı.
Bloomberge konuşan ve ismini açıklamayan yetkili, Biden yönetimi, Rusyanın en güçlü diplomatik ortağı Çini engellemek için harekete geçti dedi.
TÜRK SİHALARINI SÜREKLİ ÖVDÜLER
Son yıllarda Türkiye ile Ukrayna arasındaki askeri ve savunma sanayisindeki iş birliği iyice kuvvetlendi. Kiev yönetimi son yıllarda Türkiyeden yaklaşık 20 drone satın alırken, geçen aylarda Erdoğan ile Zelenskiy bir araya gelerek üretim kapasitelerini artırmak için anlaşma sağlamıştı.
Rusyanın işgalinin başladığı günlerden beri Ukraynalı yetkililer Türkiyeden satın alınan İHA ve SİHAların etkisini sosyal medyadan övmüştü.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: