• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya Herson’u ele geçirdi: Referandum planlanıyor

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, Rus birliklerin Ukraynanın güneyindeki Herson bölgesinin kontrolünü tamamen ele geçirdiğini açıkladı. Açıklama Rus haber ajanslarında yer aldı.
Interfax haber ajansında yer alan ve Rusya Savunma Bakanlığına dayandırılan habere göre, Rus birlikler son 24 saat içinde altı Bayraktar TB-2 insansız hava aracını düşürdü. Reuters haberleri doğrulayamadı.
REFERANDUM YAPILACAK İDDİASI
İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşındaki son duruma ilişkin gelişmeleri paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusyanın Hersonda Kırım, Luhansk ve Donetskte olduğu gibi referandum yapmayı planladığı belirtildi.
İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusyanın işgali altındaki Herson, Melitopol ve Berdyansk kentlerinde birkaç gün içinde çok sayıda protesto düzenlendi. Raporlar, Rusyanın bölgeyi Donetsk, Luhansk ve Kırıma benzer bir ayrılıkçı cumhuriyet olarak meşrulaştırmak amacıyla Hersonda bir referandum düzenlemeyi planladığını belirtiyor. Rus güçlerinin barışçıl protestocuları dağıtmak için uyarı ateşi açtığı bildirildi denildi.
RUSYA, MELİTOPOLE BELEDİYE BAŞKANI ATADI
Öte yandan açıklamada, Melitopolde Ukraynalı belediye başkanının kaçırıldığı iddialarının ardından Rusyanın kendi belediye başkanını atadığı ifade edilerek, Rusyanın, 11 Mart Cuma günü Melitopola kendi belediye başkanını atadığı bildiriliyor. Daha sonra, Dniprorudne Belediye Başkanının da Rus güçleri tarafından kaçırıldığı bildirildi. Rusya, Ukraynanın siyasi kontrolünü ele almaya çalışırken, Ukrayna demokrasisini yıkmak için daha fazla girişimde bulunacak gibi görünüyor ifadelerine yer verildi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: