• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

NATO’dan Norveç’te 30 bin askerle tatbikat

NATOdan yapılan açıklamada, Soğuk Müdahale 2022 (Cold Response 2022) adı verilen ve 27 ülkenin katılımıyla düzenlenen askeri tatbikatın başladığı bildirildi.
Açıklamada, tatbikatın daha önceden planlandığını ve savunma amaçlı olduğunu belirten NATO, Avrupa ve Kuzey Amerikadan on binlerce asker, Norveçin Soğuk Müdahale 2022 tatbikatı kapsamında zorlu iklim koşullarında birlikte eğitim alıyor. Tatbikat savunma amaçlı ve uzun süredir planlanmış bir tatbikattır ve NATOnun herhangi bir tehdide kararlı bir şekilde yanıt verme yeteneğini göstermektedir. Tatbikata NATOnun yakın ortakları Finlandiya ve İsveç de dahil olmak üzere 27 ülkeden yaklaşık 30 bin askerin yanı sıra yaklaşık 220 uçak ve 50den fazla gemi katılıyor ifadelerini kullandı.
RUSYA TATBİKATA DAVETİ REDDETTİ
Açıklamada, düzenlenen tatbikatın Norveç’e bir saldırı düzenlenmesi senaryosu üzerinden ilerlediğini belirten NATO, Tatbikat, NATOnun Kuzeye on binlerce kuvvet konuşlandırma becerisini gösterirken, aynı zamanda NATOyu herhangi bir saldırganlığa karşı korumak için İttifakın doğu kısmını güçlendiriyor. Tatbikat, NATO müttefiklerine ve ortaklarına zorlu arazilerde soğuk hava koşullarında birlikte antrenman yapma fırsatı sağlıyor. Soğuk Müdahale 2022, Norveçin saldırıya uğradığı ve NATOnun toplu savunma maddesi olan 5. Maddenin uygulandığı kurgusal bir senaryoyu ele alıyor dedi.
NATO, tatbikatın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından gözlendiğini ve Rusya’nın tatbikata davet edildiğini, fakat Rusya’nın daveti reddettiğini kaydetti. NATO, NATO müttefikleri tatbikatlarında şeffaftır ve uluslararası taahhütlerine saygı gösterirler. AGİTin tüm üyelerinden gözlemciler, Soğuk Müdahale 2022ye davet edildi, fakat Rusya daveti reddetti dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: