• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Galatasaray, Beşiktaş’a ne kadar teşekkür etse az

Önder Karaveli düğmeleri yanlış iliklediğini fark ettiğinde, 38. dakikada Güven Yalçın ve Kenan Karamanı kenara çağırıp Cyle Larin ve Michy Batshuayiyi oyuna aldı. Ama Galatasaray, Karavelinin yanlış ilk 11 ve oyun tercihini çoktan 2 golle ve bariz üstün futbolla cezalandırdı.
Önder hocaya, Marcao ve Nelson gibi ligin en formda iki stoperine, Güven Yalçın, Kenan Karaman ve Alex Teixeira üçlüsüyle üstünlük kurabileceğini düşündürten şey neydi acaba? Muhtemelen Berkay-Taylan ikilisini Galatasarayın zayıf karnı olarak gördü. Ama ne merkezden, ne de kanatlardan oyun kurmayı başaramayan Beşiktaş, Galatasarayın kalabalık ve dinamik orta sahası karşısında Can Bozdoğan ve Atiba Hutchinson ikilisiyle adeta ezildi.
İlk yarıda topun olduğu her noktada Galatasaray sayısal olarak üstündü, müthiş bir enerjiyle Beşiktaşın üzerine adeta karabasan gibi çöktüler. Sanki dört gün önce Barcelona deplasmanında oynayıp, İzmirde mahsur kaldıktan sonra İstanbula gelen Galatasaray değil, Beşiktaş gibiydi.
Beşiktaşlı futbolcular istediklerini yapamadıkça oyundan koptu, onlar koptukça Galatasaraylı oyuncular maça daha da sıkı tutundu. İkinci yarıda Josef ve Rıdvan Yılmazın da oyuna girmesiyle olması gereken kadro düzenine geçen Beşiktaş, topu yere indirip pas yapmaya başlayınca kontrolü ele geçirdi ama iş işten geçmişti.
Beşiktaşta maç öncesi yönetim, maç sırasında ise, futbolcular ve teknik ekip sınıfta kaldı. Ahmet Nur Çebinin Galatasarayı hedef alan açıklamaları, belli ki sarı kırmızılıları daha da hırslandırmış ve moral-motivasyon olarak tavan yaptırmış. Kritik Barcelona maçı öncesi ezeli rakiplerine adeta can suyu verdiler. Galatasaray, maçı ertelemeyi kabul etmediği için Beşiktaşa ne kadar teşekkür etse az
Son dakikada Nelsonun Larini formasından çektiği pozisyon penaltıya daha yakın. Müdahale penaltıya sebebiyet verecek şiddette değil belki. Ama topa doğru hareketlenen oyuncuyu ceza sahası içinde net şekilde formasından çekersen bunun cezası penaltıdır. Sonrasında ise, Ersin Destanoğluna kırmızı kart es geçildi. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan ve VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlunun yanlış ve tartışma yaratan kararlarına rağmen keyifli bir derbi izledik.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: