• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Fransa’da Putin’in kızının evi basıldı: “Bu evi çaldığı paralarla aldı”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken, Rusya karşıtı protestocular bu kez kendilerini Fransada gösterdi.
Fransanın Biarritz kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin kızına ait olduğu belirtilen bir villa protestocular tarafından basıldı.
Fransız polisi, Putinin kızına ait bir villaya giren ve burayı Ukraynalı mülteciler için barınak ilan eden bir aktivisti gözaltına aldığını açıkladı.
İŞ İNSANI SORUŞTURMA RİSKİ ALTINDA
25 yıldır Rusyada yaşayan eski bir iş insanı olan Pierre Haffnerin, protestocuları Putinin 35 yaşındaki kızı Katerina Tikhonova tarafından kullanılan mülke götürdüğü iddia edilirken, iş insanının da soruşturma riski altında olduğu belirtildi.

Protestocu grup, Tikhonovanın eski kocası Kirill Shamalov tarafından 2012de 4.5 milyon Euroya satın alınan villanın içerisinden de bir video yayınladı. Video kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.
Haffner, Bu ev Putin ve Rus mafyası tarafından çalınan paralarla satın alındı dedi.
MİLYARLARCA EURO KAÇIRDI
Sosyal medyada gündem olan videolarda, mermer kaplı banyolar, sekiz yatak odası, gösterişli bir bar, geniş bir kütüphane, kocaman bir oturma odası ve deniz manzaralı bir teras yer alıyor. Protestocu grubun Putinin kızının evinin kilitlerini değiştirdiği de gelen bilgiler arasında
Haffner, “Bu eylemi Ukraynaya adadık. Vladimir Putin ve suç ortaklarının son 20 yılda Rusya ve Ukraynadan yüz milyarlarca euro kaçırdığını biliyoruz. dedi.
Facebook hesabından açıklama yapan iş insanı, “Oligarklar Putin-Shamalov için lüks bir inziva yerine, burada Putin rejiminin kurbanları, özellikle Ukrayna ve Rusyadan kaçmak zorunda kalan mülteciler için rehabilitasyon için bir yer düzenlemeye karar verdik. Diktatörlerin ve oligarkların kendi ülkelerini soyup Avrupada villalarda umarsızca yaşayabileceği dönem geride kaldı.” dedi.
Polis bugün Haffnerı, grubunun eyleminin Ukrayna ve Rus sosyal medyasında yayılmasından sonra tutukladı. Haffnerin hapis cezası ile karşı karşıya olduğu belirtildi.
BABASININ SOYADINI KULLANMIYOR
Putinin Lyudmiła Ocheretny ile evliliğinden olan küçük kızı Katerina da ablası gibi Putin soyadını kullanmıyor. Putinin Aeroflot kabin görevlisi olan ilk karısı 64 yaşındaki Lyudmila Ocheretnynin Artur Ocheretny ile evli olduğu ve Biarritze bitişik bir tatil yeri olan Anglette bir villaya sahip olduğu açıklandı.

Rus işgali başladığında, Ocheretny villası Ukraynadaki savaşın sembolü haline gelen sarı ve mavi renklerinde Putin karşıtı sloganlarla süslenmişti.
Fransız güvenlik servisi tarafından Europe 1 radyosuna yapılan açıklamada, Putinin 1996 yılında St Petersburgda memurken satın aldığı Biarritzde halen bir villasının bulunduğu belirtildi. O zamanlar Putinin ayda 1000 dolar kazandığı ancak evi 400 bin dolara aldığı ve kızına hediye ettiği açıklandı.
DETAYLAR E-POSTALARDA ORTAYA ÇIKTI
2020 yılında, yolsuzlukla mücadele kampanyacıları tarafından yapılan soruşturmalar, Shamalovun Alta Mira malikanesini Putinin uzun zamandır arkadaşı olan ve enerji, ulaşım ve altyapıyla ilgilenen bir milyarder olan Gennady Timchenkodan satın aldığını gösteren e-postalar buldu.
Bu e-postalar da Putinin kızının malikane için para döktüğü de ortaya çıktı. Tikhonovanın sırf teras düzenlemesi için 19 bin euroyu gözden çıkardığı da e-postalarda yer aldı.
Tikhonova eşi ile 2018 yılında ayrılırken ev onda kaldı. Eylemciler dün evde Shamalovun pasaportunun bir kopyasını ve bir vekaletname bulduklarını da açıkladı. Tikhonova ile evlendikten kısa bir süre sonra milyarder olan iş insanı, cumhurbaşkanının uzun zamandır arkadaşı olan Nikolai Shamalovun oğlu. Rus seçkinlerinin gözde finans kurumu Bank Rossiyanın da hissedarı olarak tanınıyor.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: