• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Dünya Abramoviç’i izliyor: Jeti gitti ama lüks yatları Türkiye’ye geliyor

Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla Rus oligarklara uygulanan yaptırımlar uluslararası kamuoyunun gündeminde Geçen hafta İngilterenin Chelsea kulübünün sahibi Roman Abramoviçe yaptırım kararı alması sonrasında gözler Rus milyarderin farklı bölgelerdeki lüks jetleri ve yatlarına çevrildi.

Dün gece Abramoviçin lüks jeti İsrailden Türkiyeye geldi. Gece saatlerinde Tel Avivden İstanbula inen uçak sabah saatlerinde ise Moskovaya doğru yola çıkarak Türkiyeden ayrıldı. Başta İngiliz medyası olmak üzere uluslararası kamuoyu Abramoviçin yaptırımlardan kaçmak için izlediği yolları takip ederken, Tel Aviv-İstanbul-Moskova hattında yaşananlar anbean izlendi.
Abramoviçin toplam değeri 1 milyar dolar değerindeki iki yatı Eclipse ile Solarisin akıbeti de merak ediliyor. İnternet üzerinden gemilerin rotasını takip eden platformlara göre Abramoviç, bu iki gemisine de el konulmaması için tedbiri elden bırakmıyor.
İngiliz Daily Mail gazetesi, Şu an Solaris, Adriyatikten çıkıyor ve İtalya ile Arnavutluk arasında Akdenizde. Yunan sahillerinden uzak duracak gibi gözüküyor. Geminin haftanın sonuna doğru Türkiyeye ulaşması bekleniyor yorumunu yaptı.
Öte yandan Abramoviçin geçen hafta Karayiplerdeki St. Martinde demirleyen lüks gemisi Eclipse de harekete başladı. Yaptırımların artmasından endişe eden Abramoviçin gemisini teknik ve fiilen ABnin üyesi olan St. Martinden kaçırdığı görülüyor. Eğer Abramoviç erken davranıp yaptırım kararı sonrasında gemiyi St. Martin limanında bıraksaydı, gemiye el konacaktı.
Gemi takip platformlarında geminin Libya açıklarında seyrettiğini yazan Daily Mail, Şu an gemi Libya sahillerinin doğusunda ve bu da Türkiyeye doğru hareket ediyor olabilir yorumunu yaptı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: