• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘mülteci’ açıklaması: Biz göndermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepede düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri programında konuştu.
Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
*Türkiye Diyanet Vakfımız yarım asra yakındır yürüttüğü başarılı çalışmalarla ülkemizde ve mazlum coğrafyalarda umudu, kardeşliği ve sevgiyi büyütmeyi sürdürüyor.
* Corona virüs salgını insanlığın kaderinin ortak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Temel sağlık hizmetlerine ulaşamadığı ya da aşıya erişemediği için hayatını kaybeden hastaların dramlarına şahitlik ettik.
*Başta dezavantajlı toplum kesimleri olmak üzere, ihtiyaç sahibi insanlar adeta kaderlerine terk edildi.
*Bu vahim tablo karşısında testten ilaca ve yataklı tedaviye kadar tüm gereksinimlerini karşılarken dünyanın geri kalanına sırtımızı dönmedik.
*İyilere hürmet ve vefa nasıl önemliyse kötülere ve zalimlere karşı haşmetli olmak da o derece hayati öneme sahiptir.
*Bizler 40 yıla yakın süredir bölücü terörle mücadele eden, terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz.
*Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik.
*Bölücü örgüt mensupları yaklaşık 40 yıldır, tam bir gözü dönüşlükle sadece yaktılar, sadece yıktılar; baskı, tehdit ve şiddetle Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirdiler.
*İlk günden itibaren en büyük yarayı anaların yüreklerinde açtılar.
*Başlattıkları evlat nöbetiyle, Diyarbakır anneleri sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadılar. Aynı zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının da maskelerini indirdiler.
BİZ MÜLTECİLERİ ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERMEYECEĞİZ
*Salgın bize hem kul olarak acizliğimizi hem de hayatta peşinde koşulması gereken daha yüce şeyler olduğunu hatırlatmıştır.
*Mesele kadim değerleri yeniden ihya edebilmektir. Ne diyorlar, seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz diyorlar, biz göndermeyeceğiz.
*İktidar olurlarsa Suriyeye, Afganistana tekrar göndereceklermiş, biz göndermeyeceğiz, biz ev sahipliğine devam edeceğiz.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: