• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

CHP, ‘Çiftçilerin sulama elektriği bedava olacak’ diyerek projenin tanıtım videosunu paylaştı

CHP, Çiftçilerin sulama elektriği bedava olacak! notuyla, hayata geçirmeyi planladıkları İkinci Yüzyıl Türkiye projesinin tanıtım videosunu paylaştı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmalarıyla başlayan videoda, Kılıçdaroğlunun Şanlıurfaya bir sözüm olsun. Bize Şanlıurfanın büyükşehir belediye başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz sözleri hatırlatıldı. Daha sonra videoda Erdoğanın Yapın oralarda elektriği bedava elinizi tutan mı var dediği bölüm yer aldı.
10 BİN DÖNÜM ÜRETİM ÜSSÜ KURACAĞIZ
Videonun devamında ise projeden bahsedilerek şu ifadeler kullanıldı:
* İkinci Yüzyıl Türkiye Projesi kapsamında belediyelerimiz önderliğinde güneş enerjisi santrali kuracağız. 100 bin dönüm güneş tarlası yatırımı yapacağız. Yılda 5 bin megawatt elektrik üreteceğiz.
* Güneş tarlasından elde edilen gelirle bölgedeki çiftçilerin sulama suyu elektrik giderleri ücretsiz olarak karşılanacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilerimize sulama suyu elektriğini bedava vereceğiz. 10 bin dönüm üretim üssü kuracağız.
* Üretim üssünde kurulan fabrikalar, tekstil, otomotiv yedek parça, tarımsal sanayi, ambalaj ve ilaç sektörlerinde düşük maliyetli üretimin merkezi olacak. Üretim üssü aynı zamanda on binlerce insanımıza doğrudan veya dolaylı istihdam sağlayacak.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: