• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Çekya, Polonya ve Slovenya Başbakanları Kiev’de

Avrupa Birliği (AB) Konseyi adına Ukrayna’ya destek ziyaretinde bulunmak için sabah saatlerinde tren ile Polonya’dan yola çıkan Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Liderler Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek AB adına destek paketi sunacak.
GERÇEK ARKADAŞLARIN CESARETİ
Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Morawiecki, Jansa ve Fiala bugün AB Konseyi adına Kieve geldiler. Gerçek arkadaşların cesareti! Ukraynayı desteklemekten ve Rus saldırganlığına karşı yaptırımları güçlendirmeyi tartışıyoruz” dedi.
ENİŞ BİR DESTEK PAKETİ SUNACAĞIZ
Fiala ise sosyal medya hesabından Ukrayna’daki askeri durumun haritasını incelerken çekilmiş bir fotoğraf paylaşarak, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Başbakan Denis Şmihal için Başbakanlar Mateusz Morawiecki ve Janez Jansa ve Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski ile bugünkü Kiev gezisinden notunu düştü ve “Ukrayna ve vatandaşlarına geniş bir destek paketi sunacağız” ifadelerine yer verdi.
KİEVDE TARİH YAZILIYOR
Polonya Başbakanı Morawiecki ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burada, savaşın parçaladığı Kievde tarih yazılıyor. İşte özgürlüğün diktatörlük dünyasına karşı savaştığı yer burasıdır. İşte burada hepimizin geleceği dengede duruyor. Dostlarına güven veren Avrupa Birliği, Ukraynayı destekliyor. Bugün bu mesajı Kieve getirdik” dedi.
ZELENSKİYDEN BAŞBAKANLARA ZİYARET
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski Rus saldırısı altındaki Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir araya geldi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu ziyarete duyduğu memnuniyeti ifade eden Zelenskiy, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jaroslav Kaczynski, Çek Başbakanı Petr Fiala ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa. Ukrayna için böyle zor bir zamanda gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret, desteğinizin güçlü bir ispatıdır. Biz buna çok kıymet veriyoruz dedi.

Polonya, Slovenya ve Çekya Başbakanları, Rusya-Ukrayna arasında 24 Şubat’tan bu yana devam eden saldırılardan bu yana Ukrayna’yı ziyaret eden ilk başbakanlar oldu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: