• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ankara’da öğrenciler ulaşım zammını protesto etti: Bu krizin faturasını öğrencilere kesemezsiniz

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, UKOME’de alınan kararla toplu ulaşıma zam yapıldığını açıklamıştı. Karara göre tam geçiş ücreti 4,5 liradan 6,5 liraya, öğrenci geçiş ücreti ise 2,5 liradan 3,5 liraya yükseltilmişti.
ÖĞRENCİLER EYLEM YAPTI
Kızılayda metro istasyonunda bir araya gelen öğrenciler, yapılan zamları protesto etti. Metro istasyonunda Zam zam nereye kadar, bitti buraya kadar, ulaşım haktır zammınız batsın, yoksuluz hepimiz, bakiyemiz yetersiz sloganları atan öğrenciler, zamların geri alınmasını istedi.
BU KRİZİN FATURASINI ÖĞRENCİLERE KESEMEZSİNİZ
Metro içinde açıklama yapan öğrencilerden biri, Faturaları dahi ödeyemezken bir de ulaşım zammıyla okula gidişimiz engelleniyor. Bizler zamları kabul etmiyoruz. Bu krizin faturasını öğrencilere kesemezsiniz. Krizin faturasını patronlar ödesin diyerek tepkisini dile getirdi.
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Ankara Kızılayda ulaşıma ücretlerine yapılan zammı metro istasyonunda protesto eden öğrencilere, polis müdahale etti. Müdahale anlarına ilişkin görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan Barınamıyoruz Hareketi grubu, #YoksuluzHepimiz, dayattığınız açlığa da bu zulme de kol kola girerek mücadelemizle yanıt vereceğiz ifadelerini kullandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: