• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

2 günlük molanın ardından kar geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve küresel tahmin sistemlerinde yer alan tahminlere göre Türkiye yeniden karlı havanın etkisi altına girecek. Perşembe günü iç ve yüksek kesimlerde kendini gösterecek olan kar yağışı cuma ve cumartesi günü yurt geneline yayılacak. Sıcaklıklarda düşüş gözlenecek.

KISA SÜREKİ FIRTINALAR GÖRÜLECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadoluda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: