• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna: Rus saldırılarında 90 çocuk öldü

Ukrayna Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya’nın saldırılarında 90 çocuğun hayatını kaybettiği, 100’den fazla çocuğun da yaralandığı belirtildi. En fazla can kaybının Kiev bölgesiyle Harkov, Donetsk, Çernihiv, Sumy, Herson, Mikolayiv ve Jitomir’de yaşandığı belirtildi.
İki taraf arasındaki çatışmalar giderek şiddetlenirken, Rusya’nın Ukrayna’da sivilleri hedef almadığını savunmasına rağmen ülkede sivil can kaybının hızla artması ve sivil yerleşimlerde yaşanan yıkım endişe yaratıyor.
SİVİL ALANLAR BOMBALANIYOR
Son olarak Rusya’nın başkent Kiev’de gece saatlerinde sivil yerleşim alanlarını vurması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Rusyanın bugün vurduğu Ukraynanın doğusundaki Harkov ve Donetsk bölgelerinde de çok sayıda sivil yerleşim alanı zarar gördü. Donetsk’te şehir merkezini hedef alan Rusya, Harkov’da ise vatandaşların yaşadığı çok katlı binaları bombaladı. Olay yerine gelen birçok kişi ve arama kurtarma ekibi göçük altında kalan insanlara ulaşmaya çalışıyor. Saldırılar sonrası, can kaybı ya da yaralılara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereçuk, üzerinde anlaşılan 10 insani koridor aracılığıyla Kieve yakın kentlerden ve doğudaki Luhansk bölgesindeki sivilleri tahliye etmeye çalışacaklarını açıkladı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: