• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Putin’in askerlerinin silahları bitiyor

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubatta başlayan savaşın 3üncü haftasında dikkat çekici bir iddia ABDden geldi ABD istihbarat yetkilileri ABDnin ve İngilterenin saygın gazetelerinden Washington Post ve Financial Timesa açıklamalarda bulunarak Rusyanın Çinden silah ve askeri mühimmat talep ettiğini öne sürdü.
Rusyanın bölgede barış sağlamak için Ukraynaya yönelik başlattığı işgalde silahlarının tükendiğini aktaran yetkili, Putinin müttefiklerinden olan Çinden destek talep ettiğini dile getirdi. ABD ve Çinden üst düzey heyetlerin bugün İtalyanın başkenti Romada bir araya geleceği belirtilirken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da üstü kapalı bir şekilde Çini uyardı.
Rusya-Ukrayna savaşında en çok arada kalan ülkelerden biri olan Çin, en büyük ticaret ortakları ABD ve Avrupa Birliğini karşısına almak istemezken öte yandan en yakın müttefiki olan Moskovayı da da öfkelendirecek bir hamle yapmaktan çekiniyor.

 
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: