• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Erdoğan ve Scholz’dan Ukrayna açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenliyor.
Erdoğan, İçinden geçtiğimiz çalkantılı süreçte, yüksek düzeyli istişare mekanizmalarımızın canlandırılması gerektiğine inanıyorum dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukranya savaşı hakkında Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz. Avrupa güvenliğine yönelik önlemleri alırken diğer yandan çözüme dönük diplomatik çabaların hızlandırılmasında mutabık kaldık ifadelerini kullandı.
SCHOLZDAN PUTINE ÇAĞRI VE BOĞAZLAR AÇIKLAMASI
Almanya Şansölyesi Scholz, Rusya lideri Putine Ukrayna konusunda çağrıda bulunarak, Artık durun diyoruz. En kısa zamanda silahların susması gerekiyor dedi.
Ayrıca, Scholz Özellikle Montrö Anlaşması uyarınca boğazların tarafların savaş gemisine kapatılmasının krizin daha da tırmanmamasına önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için teşekkür borçluyuz şeklinde konuştu.
ÜST DÜZEY DİYALOG FORMATLARINI DEVREYE SOKACAĞIZ
Scholz, Türkiye ve AB işbirliği için gelecekte burada bazı planlarımız var. Üst düzey diyalog formatlarını devreye sokacağız, gümrük birliği konusunu da görüşmeye devam edeceğiz açıklamasında bulundu.
AYRINTILAR GELİYOR
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: