• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Bir kedi daha bacakları kesilmiş olarak ölü bulundu

Selvilitepe Mahallesindeki Hakan Uykan Parkında, geçen 29 Ekimde bacakları kesik halde 2 kedi ölüsü bulundu. Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, biri yavru 2 kedinin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sallıtepenin bu paylaşımı kısa sürede yayıldı, kedileri öldüren kişi veya kişilere hayvanseverlerden büyük tepki geldi.
ÖZEL EKİP KURULDU
Geçen 17 ve 18 Kasımda da birer kedi daha 4 bacağı kesilmiş olarak ölü bulundu. 20 Kasımda ise Turgutlu Devlet Hastanesi otoparkında 1 kedi, yine 4 bacağı kesilmiş halde ve ölü görüldü. 21 Şubatta yine Selvilitepe Mahallesindeki Manolya Sokakta yol kenarında 1 kedi daha benzer şekilde bulundu.
Asayiş Büro Amirliğince şüpheli ya da şüphelilerinin yakalanması için özel ekip oluşturuldu. 2şer kişilik 6 polisten oluşan özel ekip, Selvilitepe Mahallesinde kamera kayıtlarını izleyip, detaylı inceleme başlattı.
1 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada soruşturmada kapsamında geçen 29 Kasımda N.U. (58), gözaltına alındı. Evindeki aramada büyü ile ilgili kitaplar ve büyü yapmakta kullandığı tahmin edilen yılan derisi, eşek kılı, deve tüyü, domuz yağı gibi malzemeler çıkan N.U., kedilerin de bacaklarını büyüde kullanmak için kestiği şüphesiyle sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bugün de Selvilitepe Mahallesi, Bilge Sokakta 4 bacağı kesilmiş halde ölü kedi görenler, durumu polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. Böylece geçen 29 Ekimden bu yana ilçede bacakları kesilerek öldürülen kedi sayısı, 7ye yükseldi.
İÇİMİZ ACIYOR
Olay yerine giden Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği (TURHAKDER) Başkanı Seyhan Sallıtepe, Bu kaçıncı vaka? Biz tükendik, içimiz acıyor. O hayvanların o şekilde acıyla ölmesi mahalle halkının, polisin, bizim, herkesin psikolojisini bozdu. Bir an önce bunu yapanı bulmalıyız. Halk bunu çözecek. Halkın bu işe el atması gerekiyor, el birliğiyle bunun sorumlusunu bulalım. Artık bu işe son vermeliyiz dedi. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: