• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

AKP’li Çelik: Cumhurbaşkanımız sorunun çözülmesine en büyük katkıyı yapıyor

AKPli Çelik, Twittter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ukraynadaki savaşın sona ermesine yönelik sürdürdüğü yoğun diplomasiye devam ettiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın ortaya koyduğu diplomatik performansın Türkiyeyi dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir konuma yerleştirdiğini belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı:
* Avrupa Birliği (AB) kurumları Türkiye ile ortak diplomatik girişim geliştirme konusunda yetersiz kaldı. Bu nedenle AB adına diplomatik bir görünürlük yok.
* Cumhurbaşkanımızın bu dönemde Avrupa devletleri ile sürdürdüğü diplomatik temaslar ise sorunun çözülmesine en büyük katkıyı yapıyor.
* Türkiyeye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholzun bu ziyareti diplomasiye güç verme ve barış masası kurulmasına katkı sağlama bakımından önemlidir. DHA
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: