• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

ABD ve Çin’den 7 saatlik Rusya görüşmesi! Üstü kapalı tehdit

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Çin’in Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olabileceği endişeleri nedeniyle ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi ile İtalya’nın başkenti Romada bir araya geldi.
ENDİŞELERİMİZ VAR
Görüşmenin ardından açıklama yapan üst düzey ABD’li bir yetkili, ABD’nin Çin’e Rusyaya yardım etmesi halinde ortaya çıkacak olumsuz sonuçları ilettiğini aktararak, “Çinin şu anda Rusya ile uyumu konusunda endişelerimiz var ve Ulusal Güvenlik Danışmanı bu endişeler ve belirli eylemlerin muhtemel sonuçları hakkında doğrudan konuştu dedi.
7 SAATLİK GÖRÜŞME
Yetkili, görüşmenin “çok samimi” ve “yoğun” geçtiğini aktararak, görüşmenin 7 saat sürdüğünü ifade etti. Görüşmede Sullivan’ın Ukrayna konusunda açık olduğunu belirten yetkili, Diğer ülkelerin Rusyaya sağlayabileceği desteklerle ilgili endişelerimiz nedeniyle doğrudan ve özel olarak Çin ile iletişim kuruyoruz dedi.
Yetkili ayrıca, Sullivan ve Yangın görüşmelerinde kriz yönetimi ve Kuzey Koreyi de ele aldıklarını açıkladı.
RUSYA’NIN ÇİN’DEN ASKERİ TEÇHİZAT İSTEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
ABD basınında ABD’li yetkililerin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasından bu yana Çin’den askeri teçhizat ve çeşitli yardımlar talep ettiğine yönelik iddialarına yer verilmiş, Çinin Rusyaya yardım etmeye hazır olabileceğine dair bazı işaretler olduğu öne sürülmüştü.
ABDli yetkililer ayrıca, Rusyanın envanterindeki bazı silahların tükenmekte olduğuna dair işaretler olduğunu iddia etmişti.
RUSYADAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ
Söz konusu iddiaların ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Çin’den askeri yardım talep ettiğine dair iddiaları yalanlamıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı da, Rusyanın Ukrayna’ya yönelik saldırılarda kullanmak üzere kendisinden askeri yardım talep ettiği iddiasını reddetmiş, ABD, Ukrayna konusunda Çini hedef alan dezenformasyon yayıyor” açıklamasını yapmıştı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: