• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

SIRADA AVRUPA ŞAMPİYONASI VE BREZİLYA OLİMPİYATLARI VAR..

İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde final maçında Gölcük’le oynayan Çekmeköy’ün gururu İşitme Engelliler Spor Kulübümüz, 4-1 mağlup olarak Türkiye 2.’si oldu. Çekmeköy ekibi bu yıl Türkiye şampiyonluğunu kaçırsa da Avrupa şampiyonasına direkt katılma hakkı elde etti. Türkiye ikinciliği Çekmeköy’de büyük sevinç yarattı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) tarafından organize edilen İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonu şampiyonluk maçı Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü ile İstanbul Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında Mersin Stadı’nda oynandı. 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak final maçında Gölcük’e 4-1 yenilip Türkiye 2. olan Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübümüz, Avrupa şampiyonasına direkt katılma hakkını elde etti. Final maçını kazanan Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü, şampiyonluğa ulaştı.

Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü, karşılaşmanın 20. dakikasında Mete Kılıç’ın gölüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı da bu skorla üstün tamamladı. Gölcük, 68 ve 76. dakikalarda Mete Kılıç, 86. dakikada ise Murat Bek’in golleriyle skoru 4-0’a getirirken, İstanbul Çekmeköy Belediyesi 90. dakikada Zindan Altın’la fileleri havalandırıp, maçın sonucunu 4-1 olarak belirledi. Maçın ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Karşılaşmayı, Mersin Valisi Ali İhsan Su, TİESF Başkanı Kerim Vural ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de izledi.

Maç sonrası bazı değerlendirmelerde bulunan Çekmeköy İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sıtkı Aydemir, “Bu yıl ilk defa süper ligde mücadele ettik. 24 takım arasında ikinci olup Avrupa şampiyonasına direk katılmaya hak kazandık. Eksikliklerimizi ve burada dönen entrikaları gördük inşallah bunları telafi edip daha dikkatli olacağız. 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet. Üç gün önce Gölcük sporu 3-1 yenen ve iki topu direkten dönen takımımız maalesef sakatlıklar sonrası bizi bu sonucu kabullenmek zorunda bıraktı” şeklinde konuştu.

Çekmeköy ekibinin Türkiye ikinciliği ilçe kamuoyunda büyük sevinç yarattı. Avrupa şampiyonası ve milli takım halinde Mayıs ayında katılacağımız Brezilya olimpiyatları öncesi Çekmeköy, işitme engelliler spor kulübüyle yeni heyecan ve sevinçleri şimdiden yaşamaya başladı.
The post SIRADA AVRUPA ŞAMPİYONASI VE BREZİLYA OLİMPİYATLARI VAR.. first appeared on Yerel Gazete.

Paylaşın: