• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Polonya sınırındaki Lviv’de patlama ve silah sesleri: Çok sayıda ölü var

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubatta başlayan savaşta gözler Lvivde Ülkenin batısında Polonya sınırına yakın bir konumda olan Lvivde sabah saatlerinde arka arkaya bomba ve patlama sesleri geldi Şehrin eteklerinde yerel saatle 06.00 sularında patlama olduğu duyuldu.
İngiliz The Guardian muhabiri Lorenzo Tondo, şehirde yaşayanların üç gündür siren sesleriyle uyandığını açıklarken, Fakat ilk kez siren seslerinden sonra patlama sesi duyuldu açıklamasını yaptı.
Sosyal medyadan paylaşılan ve Lvivde çekildiği öne sürülen fotoğraf ve videolarda da yıkıntı içindeki şehir görülüyor. Fotoğraflarda bazı bölgelerde dumanların yükseldiği de görülüyor.
İLK AÇIKLAMADA 9 ÖLÜ VARDI AMA
Öte yandan Ukrayna Valisi bir açıklama yaptı Uluslararası haber ajanslarının Son dakika gelişmesi ibaresiyle verdiği bilgide sabah saatlerinde gerçekleşen hava saldırısında 9 kişinin öldüğü ve 57 kişinin de yaralandığı belirtildi. Bölge Valisi Maksim Kozytskiy, Rusya savaş uçaklarının yaklaşık 30 füze fırlattığını ve bunlardan bazılarını havada imha edildiğini söyledi. Kozytskiy, saldırının Polonya sınırına yakın olan büyük bir askeri üsse düzenlendiğini de belirtti.
Fakat daha sonra Kozytskiy açıklamasında ölü ve yaralı sayısının arttığını duyurdu. Kozytskiy, Rusyanın Polonya sınırına yakın bir bölgede bulunan askeri üsse düzenlediği hava saldırısında en az 35 insan öldü ve 134 insan yaralandı dedi.
Rusyanın saldırının başladığı günden beri ilk kez ülkenin bu kadar batı ucuna saldırdığı belirtilirken Ukrayna Savunma Bakanlığından yetkililer, Reutersa konuştu. Yetkililer bölgede bir dönem yabancı asker ve görevlilerin çalıştığını aktarırken saldırı anında yabancı görevli olup olmadığının incelendiğini aktardı.
Konuyla ilgili olarak Polonya Dışişleri Bakanlığından bir açıklama geldi. Açıklamada Yavoriv askeri üssüne yapılan saldırının kınandığı belirtildi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: