• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

NATO’dan kimyasal silah uyarısı: Rusya’nın planı olabilir

Hafta içinde Antalyaya gelerek temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman medyasına konuştu
Almanyanın saygın gazetelerinden Welt am Sonntaga konuşan Stoltenberg, Rusyanın kimyasal silah kullanabileceğini söyledi. Stoltenbergin son dönemde Moskova yönetiminin  bazı iddialarını hatırlatarak yaptığı açıklamalar uluslararası kamuoyunda endişe yarattı.
DİKKATLİ OLMALIYIZ
Stoltenberg, Son günlerde Batının laboratuvarlarda kimyasal ve biyolojik silahlar yaptığına dair absürt iddiaları duyuyoruz. Bunlar Kremlinin yanlış haberleridir. Fakat bu yanlış ithamlar ortaya çıktıkça daha da dikkatli olmalıyız dedi.
Stoltenberg, Rusya bu yalanların altını doldurmak için kimyasal silahlarla ilgili plan yapıyor olabilir. Bu bir savaş suçudur dedi. NATO Genel Sekreteri, Rusyanın savaşı meşru göstermek için böyle iddialar ortaya attığını da öne sürdü.
POLONYA: OYUNUN KURALLARI DEĞİŞİR
Öte yandan Rusya-Ukrayna krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Ukraynanın sınır komşusu Polonyadan da bir açıklama geldi
BBCye konuşan Polonya lideri Andrzej Duda, kimyasal silah kullanılmasının NATO için kırmızı çizgi olduğunu söyledi.
Duda, Rusya, Ukraynada kimyasal silah kullanırsa bu oyunun kurallarını değiştirir ve NATO, buna ne ciddiyetle yanıt vereceğini düşünmelidir dedi. Duda, Eğer Putin bu tür kitle imha silahları kullanırsa bu her şeyi değiştirir ifadesini kullandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: