• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Forbes dergisi: Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’ye ciddi zarar verir

ABDnin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiyeye olası etkilerini mercek altına aldı
Forbes, Rusyanın Ukraynayı yenmesi Türkiyenin drone programına ciddi bir zarar verebilir başlığı altında son yaşananları değerlendirerek kapsamlı bir analiz yayınladı. Makalede, Eğer Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hükümetini yenerse bu Türkiyenin drone programı ile birlikte diğer askeri hava sistemleri projelerinde büyük bir sıkıntıya sebep olur. Ankara ve Kievin birlikte drone üretmek gibi büyük planları vardı yorumu yapıldı.
Türkiyenin son yıllarda en az 20 İHA ve SİHA sattığına dikkat çekilirken bunların Rusya ile savaşta aktif olarak kullanıldığı belirtildi. Ukraynanın ayrıca Türkiyeye motor tedarik ettiği de belirtilirken savaştan önce iki ülke arasındaki iş birliğinin genişlediği de aktarıldı.
RUSYA, TÜRKİYE YERİNE RUS ŞİRKETLERİNİ İSTİYOR
Forbesa konuşan uzmanlar, Rusya, Türkiye ile iş birliği yapan Zelenskiy hükümetini değiştirerek Türkiye yerine Rus şirketlerini onun yerine koymayı planlıyor. ABD ve ABnin yaptırımlarıyla birlikte savaştan sonra Türkiyenin Rusya destekli bir Ukrayna rejimiyle iş yapması çok zor olacak yorumunu yaptı.
Ukraynada yaşanan krizin Türkiyedeki İHA ve SİHA üretimini de sekteye uğratabileceği belirtilirken bu sebeple ticaretin de yavaşlayabileceğine dikkat çekildi. Dergiye konuşan uzmanlar, Türkiyenin askeri-teknik partneri Ukraynanın olası bir kaybı durumunda farklı alternatiflere yönelebileceğini de belirtti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: