• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ehliyet sınavında kopya düzeneğine 1 tutuklama

Menemendeki Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi E-Sınav Merkezinde dönem dönem gerçekleştirilen ehliyet ve SRC belgesi sınavlarında, özel düzeneklerle kopya çekerken yakalanan kişiler hakkında 6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.
Ardından Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kopya çeken bu kişilerin kullandıkları düzenekleri hazırlayıp, temin eden şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu düzeneklerin Bornovadaki bir sürücü kursu tarafından temin edildiği belirlendi.
TUTUKLANDI
Bunun üzerine dün sürücü kursu sahibi A.A. (51), çalışanı K.K. (28) ile A.H.nin İzmirin Bayraklı ve Bornova ilçelerindeki evleri ile kursta arama yapıldı. Aramalarda kullanıma hazır 4 kopya düzeneği ve düzenek yapımında kullanılan 2 modem, 9 SİM kart, çok sayıda kulak içi kulaklık, mikrofon, telefon ve şarj aleti ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.K. tutuklanırken, A.A. ve A.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: