• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Yeni Rus birlikleri yolda

Rusyanın Ukraynayı işgalinin 17nci gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimr Zelenskiy yeni açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusyanın Ukraynada son yılların en büyük kaybını yaşadığını belirtirken, Ukraynaya yeni birlikler gönderdiğini söyledi.
Zelenskiy ayrıca, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukraynanın Cuma günü Rus güçleri tarafından kaçırıldığını söylediği Melitopol belediye başkanını serbest bırakması için Rusyaya baskı yapması konusunda görüştüğünü söyledi.
Ukrayna bu sabah Rusların kontrol altına aldığı Melitopol’ün Belediye Başkanı’nın kaçırıldığını duyurdu ve bu olayın uluslararası hukuku ihlal etmek olduğunu açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Melitopol Belediye Başkanı’nın kaçırılması, Cenevre Sözleşmeleri ve savaş sırasında sivil rehin alınmasını yasaklayan ek protokol uyarınca savaş suçu olarak nitelendirilmektedir” denildi.
Bugün de televizyonda yayınlanan bir konuşmada Zelenskiy, insani koridorların başarısızlığından dolayı Moskovayı sorumlu tuttuktan sonra, kuşatma altındaki liman kenti Mariupoldan tahliyelerin devam etmesine izin vermek için ateşkesi sürdürmeye çağırdı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: