• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Eşini öldüren İzel’den yıllarca ‘şiddet gördüm’ savunması

Çukurova ilçesi Yurt Mahallesinde bir rezidansta yaşayan Okan Erdeve, 2 kızının annesi ilk eşinden boşandıktan sonra İzel Erdeve ile evlendi. Okan Erdevenin bu evlilikten de 4 yıl önce bir kız çocuğu oldu.

30 Haziran 2021de kahvaltı sırasında Okan Erdeve ile cep telefonuyla ilgilenen eşi İzel ile arasında kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Okan Erdeve, iddiaya göre eşini dövmeye başladı. Bunun üzerine İzel Erdeve, pencereyi açıp, Beni kurtarın diye bağırdı.

ASANSÖRE TAŞIMIŞ
Kendisini darbeden eşine, Üzerime gelme. Sabahtan beri beni dövüyorsun. Öldüreceksin beni dediği öne sürülen İzel Erdeve, mutfaktan aldığı bıçağı Okan Erdevenin göğsüne sapladı. Kanlar içinde yere yığılan eşini görünce bezle yarasına tampon yapan Erdevenin ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri geldi. Bu sırada Erdeve, nefes alamadığını söyleyen eşini asansörün önüne taşıdı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Okan Erdeve, kurtarılamadı.
MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Olayın ardından tutuklanan İzel Erdeve hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 12nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan İzel Erdeve, duruşmada yaptığı 13 sayfalık savunmasında eşi Okan Erdevenin evlilikleri boyunca fiziksel ve psikolojik şiddetine maruz kaldığını ileri sürdü.
Eşinin psikolojik sorunları olduğunu da iddia eden İzel Erdeve savunmasında, Bana sürekli Beni istemiyor musun? Sevmiyor musun? Aldatıyor musun? gibi cümlelerle ithamlarda bulunuyordu. Ona her seferinde bunun yalan olduğunu ve kafasında kurduğunu söyledim. Fakat şiddete maruz kaldım. Bir defasında kafamı yardı, hastanelik oldum. Her seferinde eşimin ailesi araya girdi ve şikayetçi olmadım ifadelerini kullandı.
ESKİ EŞİNİ KISKANIYORDU
Duruşmada tanık olarak dinlenen Okan Erdevenin kardeşleri ise İzel Erdevenin anlattıklarını kabul etmediklerini belirtti. Sanığın, Okan Erdevenin eski eşini kıskandığı için sürekli sorun çıkardığını öne süren kardeşleri, İzel Erdeveden şikayetçi olduklarını tekrarladı.
Mahkeme olayın yaşandığı rezidansın kamera görüntülerinin emniyetten teminini talep ederek duruşmayı erteledi. DHA
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: