• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ekrem İmamoğlu öğleden sonrası için uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) karın etkisi altındaki İstanbuldaki gelişmeleri aktardı.
İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
30 YILIN EN SOĞUK GECESİ 
*Bugün 12 Mart cumartesi günü bu gece daha doğrusu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü.
*Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Bir istasyonumuzda 2003de -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü.
*Bu soğuk havanın özellikle kuzey kesimlerinde daha düşük derecelerde olduğu iletildi. Ve hatta eksi 7-8e kadar varabileni bunun hissedilen dereceleri de eksi 15lere kadar düştüğü tarafımıza bildirildi.
*Bu Sibirya soğuğu diye tariflenen havanın şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü diyebiliriz.
*İstanbulun bu sürece en doğru şekliyle hazırlık yapmasının herkesin bir paydaş olmasının, maksimum seviyede 16 milyon hemşerimiz buna destek vermesini yaşıyoruz.
*En yoğun kar yağışını yaşayacağız. Güneş kimseyi aldatmasın. Dışarıya çıkılmaması mecbur olmadıkça asla araba kullanılmamasını rica ederiz.
KAR KALINLIĞI 50 CMYE KADAR ULAŞABİLİR
*Kar kalınlığı bugün itibarıyla bazı yerlerde 50 cmye kadar çıkabileceği yönünde tahminler var.
*Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak.
*Aynı zaman don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek.
44 BİN TON TUZ KULLANILDI
* Özellikle bütün ekibimizin, 2 bin araçla, 10 bine yakın personelle sahada olduğunu şu ana kadar toplam 4 günde 44 bin ton tuz kullanıldığını, 900 ton solüsyon kullanıldığını ifade edelim.
*Stoklarımızın mevcut olduğunu bilinmesini isterim. Özellikle yine kumanya hizmetimizin 198 bin kumanya, 108 bin mobil malzeme dağıtımı yaptığımızı, mobil tuvalet hizmetlerimizin devam ettiğini, evsizlerin misafir edildiğini, sokak hayvanlarına 655 noktada kuru mama dağıtıldığını sizlere duyurmak isterim.

LÜTFEN BUGÜNÜ VE YARINI ÇOK TEDBİRLİ GEÇİRELİM
*Tekrar şunu söyleyelim. Bütün tedbirler alınmış durumda. Bugün soğuk havanın rekorunun yanı sıra kar kalınlığı konusunda bile son yıllara dönük bir rekorun mümkün olabileceği konusunda öngörüler var. En yoğun kışlardan birini yaşayacağız. Lütfen bugünü ve yarını çok tedbirli geçirelim.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: