• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşıyla görüştü

Antalya Diplomasi Forumu’nda uluslararası görüşme trafiği devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan’la bir araya geldi. Görüşme, iki ülke arasında uzun bir aranın ardından bakan düzeyinde yapılan ilk görüşme oldu.
Çavuşoğlu, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında çok verimli ve yapıcı bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, Malumunuz ilişkilerimiz normalleştirmek için bir süreç başlattık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyanın karşılıklı pozitif mesajlarından sonra özel temsilciler görevlendirdik. Özel temsilcilerimiz Moskova ve Viyanada iki defa bir araya geldi. Burada ilişkilerimizi tam normalleştirmek için atılacak adımları da görüştüler ve görüşmeye devam ediyorlar. Bugün biz de bunların üzerinden biraz geçtik ve değerlendirdik dedi.
Azerbaycanın da süreci desteklediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Memnuniyetle söylemek isterim ki; biz Güney Kafkasyada istikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz. Bu yöndeki çabalarımıza da her taraftan destek görüyoruz. Özellikle Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Cumartesi günü Baküdeydim ve Azerbaycan da bu süreci destekliyor. Bölgedeki istikrar ve barış hepimizin yararına. Bu yönde adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu konuda sayın Dışişleri Bakanı ile mutabık kaldık diye konuştu.
ERMENİ BAKAN DAVET İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Bakan Çavuşoğluna daveti için teşekkür eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ise, Bu daveti pozitif olarak kabul ettik. Aynı şekilde bizim de gelmemize pozitif olarak bakmak lazım. Biz de tekrar ikili ilişkileri normalleştirmek için sürece koşulsuz olarak devam edeceğiz. İki temsilci de bu doğrultuda çaba gösteriyor ve çalışıyor. Biz de çok iyi görüyoruz. İki taraf da bu doğrultuda çabalar gösteriyor. Ermenistan tarafından bu kararımız var. Bizim, bölgemizde sulh ve barış için çaba gösterme kararımız var dedi.
Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çalışmaları kapsamında iki ülkeden özel temsilciler, ilk görüşmeyi geçen ay Moskovada yapmıştı. İki ülke temsilcileri 24 Şubat’ta da Viyana’da görüşmüştü.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: