• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Biden’dan Ukrayna için yeni karar! Blinken’i görevlendirdi

Rusyanın Ukraynaya saldırıları devam ederken, Beyaz Saraydan yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Başkan Biden, Ukraynaya yardım sağlamak için Savunma Bakanlığının askeri eğitim olanakları da dahil olmak üzere savunma ekipmanlarının sağlanması için toplamda 200 milyon dolara kadar olan bir miktarın yönlendirilmesini ve gerekli tespitlerin yapılmasına yetki verdi denildi.
BLINKENİ GÖREVLENDİRDİ
Açıklamanın devamında, ABD Başkanı Bidenın 1961 Dış Yardım Yasasının (FAA) verdiği yetkilere dayanarak Ukraynaya yapılacak yardımları sağlamak ve tespitlerini yapmak için ise Dışişleri Bakanı Antony Blinkeni görevlendirdi ifadeleri yer aldı.
ABD Savunma Bakanlığı tarafından da 1961 Dış Yardım Yasasının (FAA), bir başkana, yasama yetkisi veya bütçe ödenekleri olmaksızın yabancı ülkelere bölgedeki acil bir durum neticesinde Amerika Birleşik Devletleri mallarının veya hizmetlerinin elden çıkarılmasına yetki vermesine izin verdiği açıklandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: