• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Twitter’dan bir hamle de Belarus için

Teknoloji platformları Rusyanın Ukraynayı işgali sırasında yanlış bilginin yayılmasını önlemek için çalışmalara devam ediyor. Rus medya kuruluşlarının engellenmesi, reklam satışının durdurulması, Putin yanlısı hashtagin kaldırılması gibi adımlardan sonra Twitter şimdi de Belarusa karşı harekete geçti. Platform, Belarus medya kuruluşlarının içeriklerini etiketlemeye başladığını duyurdu.
Şubat ayının sonlarında Twitter, Rus devlet medya kuruluşlarından gelen tweetleri etiketlemeye başlamıştı. Twitterdan Yoel Roth, artık Belarustan gelen tweetleri de etiketleme kararı alındığını söyledi.
Roth, Twitterın Rus devlet medyasından gelen tweetleri etiketlenmesinden sonra bu gönderilerde yüzde 30luk bir düşüş gördüğünü ve şirketin hedefinde başarılı olduğunu öne sürdü. Twitter, Rus devlet kurumlarına yaptığı gibi, Belarus devlet medya içeriklerinin de görünürlüğünü azaltacak.
Twitter, devlet medya kuruluşlarından gelen reklamları daha önce engellemişti, ancak savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Ukrayna ve Rusyadaki reklamları tamamen duraklattı. Rus yetkililer o zamandan beri Twitterı engellemiş olsa da platform, ülke sakinlerine devlet medyası dışındaki savaşla ilgili kaynaklara erişim sağlamak için bir Tor hizmeti başlattı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: