• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Facebook ve Twitter’dan Rus büyükelçilik paylaşımlarına engel

Rusyanın Ukraynaya saldırılarında Ukraynayı teknoloji devleri yalnız bırakmamaya devam ediyor. Rusyanın yanlış bilgiler yayınlaması ve insanları manipüle etmesine karşılık sosyal medya platformları yeni önlemler alıyor.
Son olarak Facebook ve Twitter, Rusyanın Birleşik Krallık büyükelçiliğinin Ukraynanın Mariupol kentindeki bir doğum hastanesinin Rusya tarafından bombalanmasıyla ilgili ortaya attığı yanlış iddialar üzerine gönderileri kaldırdı.
Meta sözcüsü Andy Stone, bir Facebook gönderisinde şiddetli bir trajedi yaşanmadığını iddia eden içeriğe yer verildiğini ve bunun da içerik kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Twitterdan bir sözcü de CNBCye birden fazla tweette şiddet olaylarının inkâr edildiğini belirtti.
Rusya, Ukraynanın işgali ile ilgili yanlış anlatıları desteklediği için Meta, Twitter, Google ve diğer pek çok platformun RT ve Sputnik gibi devlet destekli Rus medya kuruluşlarını kısıtlamasına neden oldu. Sosyal medya platformlarının bu hamlesine karşılık Rusya da Putinin savaş konusundaki görüşlerinin aksini bildirenlere yönelik sert yaptırımlar uygulanacağını açıkladı ve Facebbok ile Twitterı ülkede engelledi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: