• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Emrah’ı para için öldürüp, ‘Çin’e gitti’ demişler

Gemerekte yaşayan Emrah Dinçer, 2015 yılında evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Yapılan aramalarda, o dönem Dinçerin izine rastlanmadı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 yıl önceki dosyayı yeniden açtı.
Ekipler, Emrah Dinçerin en son Niğdeye gittiğini tespit etti. Emrah Dinçerin cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren ekipler, önceki gün bu kentteki akrabaları İ.Ö., O.Ö., H.Ö., A.Ö. ve H.Ö.yü gözaltına aldı.
SORGUSUNDA İTİRAF ETTİ
Şüphelilerden A.Ö., emniyetteki ilk sorgusunda; yeğenleri İ.Ö. ve O.Ö.nün kayınbiraderleri Emrah Dinçeri borç meselesi nedeniyle öldürdüklerini ve hayvan alım-satım için kullandıkları ahırın bahçesine gömerek üzerini betonla kapattıklarını itiraf etti. İfadenin ardından ekipler, Ankaradan getirilen Eva isimli kadavra köpeği ile ahırın bahçesinde arama yaptı.
Köpeğin tepki verdiği yerde kazı çalışması yapıldı. Bölgede insan vücuduna ait olduğu anlaşılan kemik parçaları ve giysi bulundu. Dinçere ait olduğu düşünülen kemikler, DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kimlik tespiti için baba Remzi ve anne Nurcan Dinçerden DNA örnekleri alındı.
PARASINI EMANET ETTİ, ÖLDÜRÜLDÜ
Soruşturma sürerken, cinayet ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Emrah Dinçerin 2015 yılında babası Remzi Dinçerin yaklaşık 700 bin lirasını izinsiz alarak ilçeden ayrılıp, Niğdedeki akrabalarının yanına gittiği belirtildi.
Dinçerin Niğdede üzerindeki paraları emanet verdiği akrabaları İ.Ö. ve O.Ö. ile anlaşmazlığa düşünce öldürülerek, ahır bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. Cinayet şüphelisi akrabaların, oğlunu arayan anne Nurcan Dinçere, Emrahın Çine gittiğini duyduk diyerek yalan söyledikleri belirlendi. Böylece ailenin oğlunun peşini bıraktığı öğrenildi.
Sivasa getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: