• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Bakan Akar’dan Rusya ve Ukrayna ile görüşme

Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Ukraynadaki son gelişmelerin ele alındığı belirtilerek, Bakan Akar tarafından; Rus limanlarında bekleyen sivil gemilerin Türkiyeye emniyetle gelmesi için verilen desteğin ve tahliyeler için insani koridor açılmasının önemi belirtilmiş, daha fazla can kaybının yaşanmaması için acilen ateşkes ilan edilmesine olan ihtiyaç vurgulanmış, insani yardım konusunda her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiyenin bölgede barışın temini için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu bir kez daha ifade edilmiştir ifadelerine yer verildi.
UKRAYNA İLE GÖRÜŞME
Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Görüşmede Akar tarafından can kayıplarının artmaması için bir an evvel ateşkes ilan edilmesinin ve sivillerin tahliyesi için insani koridorların açık tutulmasının önemi vurgulandı. Ayrıca Akar tarafından Türkiyenin Ukraynaya insani yardımın ulaştırılması ve barışın tesisi için üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha ifade edildi ifadelerine yer verildi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: