• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı’ndan Türkiye açıklaması

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Büyükelçi Landrut, Rusya-Ukrayna nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kulebanın Antalyada yaptığı 3lü zirvenin hatırlatılması üzerine bu konuda konuştu.
Landrut, Rusyanın Ukraynaya karşı bu gayrimeşru ve gerçekten uluslararası hukuku çiğneyen saldırganlığının kabul edilemez olduğunu birkaç kez kamuoyu önünde dile getirdik. Şimdi Ukraynanın toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, savaşı durdurmak için her şeyin yapılması gerekiyor. Ayrıca insani desteğe izin vermek için bu bağlamda gerçekleşen her türlü temas yapılmalı. Her türlü diplomatik girişim, bu durumda özellikle Türkiyenin diplomatik girişimi memnuniyetle karşılandı. Önümüzdeki günlerde bu konuda ilerleme kaydedileceğini umuyoruz dedi.
RUSYAYA BENZERİ GÖRÜLMEMEİŞ YAPTIRIMLAR UYGULANDI
Büyükelçi Landrut, ABnin Rusyaya yönelik yaptırımlarına ilişkin, AB; son günlerde, haftalarda önemli kararlar aldı. AB, bu saldırganlık nedeniyle Rusyaya benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguladı. AB, Ukraynaya desteğini önemli ölçüde artırdı. AB ve liderleri, diplomatik bağlamda dahil olarak ileri seviyede diplomatik çözümler denedi. Bu yüzden her gün ve her cephede aktifiz diye konuştu.
Büyükelçi Landrut, yaptırımların yeterli olup olmadığına ilişkin ise Yaptırımlar kabul edildi (AB tarafından). Elbette yeterli olsun ya da olmasın, her zaman bir yansıması vardır. Dün bazı kişiler için ek yaptırımlar üzerinde anlaşıldı. Durum böyle olduğu sürece daha fazla yaptırımın gerekliliği gündemimizde olacak dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: