• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

İsrail Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan’la görüşmesinde söylediği sözler kriz yarattı

Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Orta Doğuda kritik bir ziyaret dün Ankarada gerçekleşti Bir süredir telefon diplomasisi yapan ve ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği İsrail-Türkiye hattında kritik bir ziyaret gerçekleşti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve heyeti dün Ankaraya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.
İki günlük ziyaretin ilk gününde Herzog ile Erdoğan görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenledi. İsrail medyası da bu görüşmeye geniş yer ayırırken Herzog ve Erdoğanın bazı sözlerinin İsrail hükümeti içinde kriz yarattığı da ortaya çıktı.
BAKANLIĞIN HABERİ YOKMUŞ
Herzog basın toplantısında, Türkiye Dışişleri Bakanı gelecek ay İsraili ziyaret edecektir ve İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşmelerde bulunacaktır ve zikrettiğiniz diyaloğun da devamını mümkün kılacaktır. Bu diyaloğu her yerde yaşamalıyız dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun gelecek ay İsraile gideceğini söylerken İsrail Dışişleri Bakanı ve bakanlığın bu ziyaretten haberi olmadığı ortaya çıktı.
İsrailin çok okunan gazetelerinden Times of Israel, İsrail Dışişleri Bakanlığı hazırlıksız yakalandı. Medyada iki ülkede de elçiliklerin yeniden açılmasının görüşüldüğüne dair iddialar da yer alırken İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapidin ya da bakanlığın bu ziyaretten haberi olmadığı ya da bu ziyarete onay vermediği öğrenildi ifadesini aktardı.
İsrail televizyon kanalı Channel 13te yer alan haberde de İsrail Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında yaşanan bu iletişim sıkıntısını çözmek için girişimlerin başladığı da kaydedildi. İsrail Dışişleri Bakanı Lapidin sözcüsü de, Çavuşoğlunun ziyaret etmek istediğini ilettiği fakat henüz planlanan bir ziyaret olmadığını söyledi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: