• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

IŞİD, el-Kureyşi’nin ölümünü doğruladı

ABD Başkanı Joe Biden 3 Şubat’ta, ABD tarafından Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyon ile Terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldüğünü duyurmuştu.
IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları tarafından internette yayınlanan ses kaydı ile gerçek adı Amir Muhammed el-Mevla olan el-Kureyşi’nin ölümü doğrulanarak, el-Kureyşi’nin nasıl, nerede ve ne zaman öldüğünden bahsedilmedi.
IŞİDİN YENİ LİDERİ BELLİ OLDU
Ses kaydında, IŞİD’in yeni liderinin Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi olduğu ifade edildi. Söz konusu sesli mesaj ise, selefi Ebu Hamza el-Kureyşinin de yakın zamanda öldüğünü açıklayan yeni bir IŞİD sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir tarafından iletildi.
Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri, 3 Şubat’ta gece saatlerinde Suriyenin kuzeybatısındaki İdlibe bağlı Atme kasabasında el-Kureyşi’nin ailesi ile bulunduğu eve operasyonu gerçekleştirmiş, ABD Savunma Bakanlığı operasyonda 4 sivil ile 5 teröristin öldüğünü doğrulamıştı.
Suriye Sivil Savunma örgütü ise, operasyonda 6’sı çocuk, 4’ü kadın toplam 13 kişinin öldüğü bildirmişti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: