• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Google’dan tacizle mücadele için yeni araç

Taciz Yöneticisi olarak adlandırılan özellik, Googleın Jigsawı tarafından Twitter ile ortaklaşa geliştirildi ve özellikle tanınmış, ünlü kadınların karşılaştığı taciz sorunlarına odaklandı. Jigsaw, Bu teknolojinin, özellikle kadın gazeteciler, aktivistler, politikacılar ve çevrimiçi ortamda orantısız olarak çevrimiçi tacize maruz kalan insanlara yardımcı olmasını amaçlıyoruz dedi.
2021den bir UNESCO araştırması, dört kadın muhabirden yaklaşık üçünün çevrimiçi dünyada kötü niyetli olarak hedef alındığını gösterdi. Rapor, ırkçılık, dini bağnazlık, homofobi ve diğer ayrımcılık biçimleri ile birleşen kadın düşmanlığının halka açık kadınları tehdit etmek için kullanıldığını vurguladı.
Google geliştirdiği bu teknoloji ile linç, nefret söylemi gibi çevrimiçi kadına yönelik şiddeti engellemeyi hedefliyor.
Jigsaw; Afrika Yasası, Avrupa Kadın Lobisi, Feminist İnternet, Glitch, Uluslararası Gazeteciler Merkezi, Online SOS, PEN America, Right To Be dahil olmak üzere gazetecilik ve insan hakları alanındaki uzmanların görüşlerini aldığını söylüyor.
Ayrıca geliştiriciler ve sivil toplum kuruluşları da Githubdaki koda ücretsiz olarak erişebiliyor.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: